Merlot IGT 0,75l
Kód: 99373Související produkty
Detailní popis produktu
Merlot IGT Le Due Torri je červené víno z italské oblasti Grave del Friuli, což je podregion v Friuli Venezia Giulia, který spadá pod Indicazione Geografica Tipica (IGT). To znamená, že víno pochází z kvalitní oblasti, ale není označeno jako DOC (Denominazione di Origine Controllata), což by znamenalo přísnější regulace a specifické stanovení oblasti. Víno bývá suché, s vyváženou kyselinkou a jemnými tříslovinami. Má středně plné až plné tělo s ovocnými tóny, které přecházejí do dlouhého, hladkého závěru.
Vinařství: Le Due Torri
Odrůda: Merlot 100 %
Země původu: Itálie
Oblast: Grave del Friuli
Počet kusů v kartonu: 6 kusů
Obsah alkoholu: 13 %
Objem: 0,75l
Podávat při teplotě: 16 - 18 °C
Barva: rubínově červená.
Vůně: vyzrálé ovoce s náznaky višní, černého rybízu a hřebíčku.
Chuť: plná, kulatá s ovocnými tóny.
Zrání: v nerezových tancích a 500 l francouzských dubových sudech 12 -18 měsíců, 6 měsíců v lahvi.
Párování: hodí se k prvním chodům, sýrům, salámům a červenému masu.
Složení: obsahuje oxid siřičitý.
Doplňkové parametry
Kategorie: | ČERVENÁ VÍNA |
---|---|
Alergeny: | siřičitany |
Barva vína: | červené víno |
Druh vína: | tiché |
Objem: | 0,75l |
Obsah cukru: | suché |
Označení: | IGT |
Země původu: | Itálie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Le Due Torri není velká vinařská společnost, ale je to společnost, která se zaměřuje na vinařské řemeslo a tvrdě pracuje na dokonalosti. V roce 1926 došlo k první výsadbě vinic. Vinice se rozkládají na 18 hektarech friulských kopců. Vína vyjadřují friulskou vinařskou tradici, reinterpretovanou s jedinečným a osobním přístupem díky pečlivé práci na vinici a výzkumu nejnovějších technik v této oblasti. Při výrobě se omezuje používání přídatných látek a exogenních materiálů na minimum, aby byla vína zdravější, a ještě věrnější svým vnitřním vlastnostem. Vinaři praktikují a ctí vinařskou tradici friulské oblasti a spojují ji s touhou experimentovat a neustále se snaží o inovativní a příkladné metody zlepšování kvality v širším kontextu mezinárodní enologie. Zajímavostí je, že hrozny stráví 3 měsíce v sušárně před lisováním a celkově se používají 4 různé typy uzávěrů, aby každému vínu byl zaručený nejlepší možný vývoj.